Pinot Noir

Introduktion: Millésime

Millésime är paketet från Cépage som riktar sig specifikt till viner som är lite mer förslutna eller som lagrats under längre tid. Det är paketet perfekt för dem som uppskattar kraftigare viner eller lite redan har en välfylld lagring av äldre viner till hands. Med en korkdragare, som har liknande funktion som en korkskruv fast utan att skada vinet, samt en luftare kombinerat med sil som höjer servering och avsmakning till en ny nivå är detta ett mycket uppskattat paket av såväl erfarna vinsamlare som nya intresserade.

Korkdragaren består av en tvåbladig dragare som vickas ner längst med korken i flaskan, och sedan med en vridande och dragande rörelse drar ut korken utan att ta sönder den, bryta den itu eller smula isär den. Detta möjliggör för att spara korken, för dem som har ett samlarintresse, eller till och med att föra den tillbaka i flaskan utan problem.

Luftaren består av en vacker kombination av luftare och sil, som man i ena handen håller över glaset eller karaffen medan man häller vinet genom med andra handen. När vinet sipprar genom luftaren plockas sediment och andra restprodukter bort av filtret samtidigt som vinet vacker flödar genom stycket och får den kontakt med syret som krävs för att öppna upp sig och ta fram de fina aromer och smaker som finns i gömda i även de mest strama och gamla viner. Ett ypperligt tillbehör som verkligen sätter guldkant på alla viner, och som sedan kan placeras fint i sin hållare för att också vara en fin prydnad i vitrinskåpet.

Millésime riktar sig till alla men är främst populär hos de som redan har ett stort intresse för vin och redan mycket utrustning samt till dem som gillar kraftiga röda viner som gärna har några års lagring på nacken. En mycket uppskattad gåva och en ny upplevelse för de flesta! Här hittar ni Millésime!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *